contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Prune

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O dulceata fina ,usor acrisoara, cu prune care raman intregi, daca nu o fierbem prea mult!

Pentru dulceata avem nevoie de :

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat

Cum procedam:

Spalam prunele, indepartam coditele,
apoi le scoatem samburii.

Samburii se scot cu aparatul de scos
samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete
cu un cutit, apoi  impingem samburele
cu un betisor.
In locul samburelui se poate
introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa
formeze un sirop gros.
Adaugam prunele si lasam dulceata
la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam
zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel:
punem cateva picaturi de dulceata intr-un
pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi
si nu se vor imprastia, dulceata este gata.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com