contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine Cu Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Am zis sa fac ceva diferit...sa transform banalul in ceva extraodinar... sa fac o dulceata de visine cu migdale crocante! Si-am facut-o!http://www.blogger.com/img/blank.gif
Ideea mi-a venit tot de la Caietul de retete nr.19 Dr.Oetker-Culori de vara in camara, unde am dat peste Dulceata de caise si pere cu alune crocante-pe care deja am facut-o!-dar atunci aveam visine. Si ma gandeam ca ar merge de minune visinele cu migdale, asadar le-am facut crocante si asta e toata povestea.
Ba, ar mai fi ceva de povestit: toata discutia asta despre prafuri, despre gelifiant si Gelfix-care ne fac viata mult mai usoara-nu se va termina rapid. Si tocmai ce-mi spusese si explicase draga de Maya ca Gelfix 3:1 ar fi cel mai periculos, dar eu facusem dulceata asta...haat, de vreo doua saptamani, dar n-am avut timp sa o postez. Data viitoare, adica anul viitor, o sa fac cu Gelfix 1:1, am retinut! Anul asta am mai facut o dulceata cu Gelfix, de data asta 2:1, pe care urmeaza sa o postez ;-)
Pentru cca 3 borcane de 200ml
Ingrediente:
1kg de visine(cantarite dupa pregatire)
coaja rasa de la o lamaie,
80g migdale,
un plic Gelfix Super 3:1,
350g zahar.

Migdalele bastonase se pun intr-o tigaie fara grasime si se lasa pe foc cateva minute sa se prajeasca usor.

Se lasa la racit.
Visinele, spalate si curatate, fara samburi, se pun intr-o oala mare, impreuna cu coaja rasa de la o lamaie, zaharul si cu Gelfix Super 3:1.

Se pun la foc mare si se fierb, amestecand continuu minim 3 minute. Se spumeaza, se adauga migdalele crocante, apoi se umplu borcanele pregatite in prealabil.
Se inchid borcanele cu capace cu filet si se lasa circa 5 minute sa stea intoarse cu capacul in jos.

Apoi, cine are chef si rabdare decupeaza, scrie, infloreste si coloreaza etichete si decupeaza borcanelelor "palarii" din hartie colorata/servetele, le prinde cu snur argintiu sa straluceasca in fata soacrei atunci cand i-l pui in fata, ca sa-si umple o clatita sau sa-si intinda dulceata asta purpurie, in forma sa cea mai frumoasa, pe o felie de paine cu unt ;-))


Are un gust deosebit, datorita migdalelor crocante, si de-abia astept sa folosesc dulceata asta minunata, purpurie, la un tort ;-)


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10