contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine Fara Foc :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Raw sour cherry jam

Ideea retetei am preluat-o de la Camelia, un geniu al creatiilor raw. Mereu ii admir preparatele si pozele perfecte si salivez insantaneu. Ea a preparat dulceata de capsuni dupa acelasi procedeu (doar ca a folosit xylitol si vanilie). Gustul e sublim! Visinele parca sunt fierte dar nu si-au pierdut totusi din fermitate, nu e prea dulce, prea inecacioasa sau calorica. Nu stai sa regreti ca ai luat o lingurita. Este de-a dreptul delicioasa! Si merge consumata in mii de feluri: cu creme de vanilie, iaurturi, cheesecake (toate vegane ofc Zâmbet) sau chiar ca atare. Eu am consumat-o cu spuma de ciocolata si mi s-a parut combinatia geniala! Reteta? Mega simpla, daca ai un aparat de deshidratat. Daca n-ai, bucura-te de gemul de visine fara zahar (care contine tot sirop de agave dar nu e raw) de la Sonnentor. Il gasesti in magazinele bio.

Raw sour cherries jam

Dulceata de visine (sau de orice alt fruct proaspat: capsuni, cirese, zmeura, mure, fragi, pepene galben, caise, piersici, prune etc)

  • 1 kg visine proaspete fara samburi
  • zeama de la o lamaie
  • 200-250 ml sirop de agave/miere sau xylitol/stevie dupa gust
  1. Toate ingredientele se pun in robotul de bucatarie dotat cu lama in S si se pulseaza de cateva ori, cat sa se zdrobeasca putin visinele. NU facem pasta!
  2. Intr-o tava patrata de silicon sau un vas micut dar incapator punem compozitia si dam la deshidratat la 40 grade C pentru 12-14 ore sau pana cand visinele sunt scaldate intr-un soi de sirop/sos grosut.
  3. Se pune dulceata rezultata in borcane fara capac, se lasa la racit, se pune capacul si se dau in frigider, unde rezista 7-10 zile. (asta daca ezista atata vreme fara a fi devorata!)

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com