contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cea mai iubita dulceata de catre noi este cea de visine, probabil si de multi dintre voi! Iata cum am pregatit-o:
Dulceata de visine
Ingrediente necesare:
4 kg de visine
3 kg de zahar
2 lamai

Mod de preparare:
Partea cea mai putin placuta a acestei retete o reprezinta scoaterea samburilor, care poate dura ceva timp. Dupa ce am scos samburii, am impartit cantitatea de visine si pe cea de zahar in mod egal in doua vase mari, adaugand alternativ un strat de visine si unul de zahar. In fiecare vas am stors deasupra zeama de la o lamaie. Am tinut cele doua vase in frigider pe timpul noptii.

Dulceata de visine
A doua zi am pus la fiert fructele in siropul care se lasase. Dulceata se tine pe foc mediu timp de 1 ora jumatate - 2 ore, amestecand din cand in cand si indepartand spuma.

Dulceata de visine
Cum sa va dati seama cand dulceata este gata ? Acest aspect este mai problematic, existand mai multe metode. Daca preferati ca siropul sa fie mai subtire, puteti opri focul atunci cand se leaga siropul (daca luati o lingura de sirop si o scurgeti, siropul trebuie sa se tina, sa curga neintrerupt, nu picaturi). Daca doriti un sirop mai consistent, luati cu o lingurita si picurati pe o farfurie rece. Daca picatura ramane ca un bob si nu se scurge, dulceata este gata. In orice caz, dupa racire, siropul se va mai ingrosa.
Intre timp, am sterilizat la cuptor borcanele fara capace, la 180 de grade timp de 15 minute. Cand inca era calda dulceata, am turnat-o in borcane, am pus capacele si am pus borcanele rasturnate, pentru a se vida. Ne-au iesit mai multe borcane, va aratam trei dintre ele.

Dulceata de visineVa dorim spor la gatit si pofta buna!