contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ai nevoie de:
1 kg visine
1 kg zahar
1 lamaie
scortisoara, vanilie (optional)
Mod de preparare:
Visinele bine coapte cantarite dupa ce li s-au scos samburii se pun cu zaharul intr-o cratita pentru dulceata. (Sa nu fie de la mancare ca sa nu prinda dulceata gusturi straine).
Se lasa asa cateva ore pentru a-si lasa visinele sucul apoi se pun pe foc mic. Se rade coaja si se stoarce lamaia peste visine si se fierbe amestecand in dulceata aprox. 35 - 40 min.
La final se poate adauga scortisoara sau vanilie.
Se pune in borcane cat este calda si se infileteaza capacele.
Din aceasta cantitate de visine rezulta 3 borcane mic cu dulceata.
Sfat: Dulceata este gata atunci cand cativa stropi din siropul ei pusi pe dosul unei farfurii din portelan atunci cand sunt aproape reci nu se preling pe farfurie daca o pui in pozitie verticala.
La fel procedez si cu alte dulceturi. Rezista si 2 ani o dulceata astfel preparata.

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com