contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Dulceață De Vișine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ma gandeam... ce tot atata zmeura? Iaca o dulceata de visine, numai buna pentru umplut clatite sau gogosi :P


Ziceam de zmeura, ca s-a copt multa, ei bine, nici cu visinile nu mi-e rusine, am avut recolta frumoasa! Printre altele am pregatit dulceata.
Cantitati? Ei bine, cum se spune pe la noi, "kil pe kil" :)
Am fiert separat trei portii de dulceata; acum va vorbesc despre una dintre ele :)
Am spalat si ales de samburi 1,5 kg visine. Peste ele am pus 1,5 kg zahar; le-am lasat cateva ore (cat am ales alte... visine) sa-si lase sucul, dupa care le-am pus la fiert, la foc mic, pana a inceput sa se lege siropul (putin sirop pus pe farfurie ramane ca un bob). In timpul fierberii am cules spuma care s-a format. Cand nu se mai formeaza spuma obisnuiesc sa adaug la fiert 2-3 felii de lamaie si 1-2 crengute de menta. Sa stiti ca m-am purtat atent cu dulceata, am amestecat-o foarte usor, cu o lingura de lemn (pe care o folosesc doar la dulceturi).
Cand a fost gata am pus-o fierbinte in borcane (curate, uscate...). Am intors borcanele cu fundul in sus, cca 15 minute, dupa care le-am acoperit si le-am lasat la racit.
Evident, am oprit putina dulceata pentru sedinta foto.


Fiti pe faza, urmeaza alte postari cu... zmeura :D



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com