contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eierspatzle Cu Ficat De Pui Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Eierspatzle  sunt  paste cu ouă de origine bavareză, dar sunt folosite atât în Germania cât şi în Austria şi Ungaria. Se folosesc la supele de vită  sau cu diverse brânzeturi şi sosuri, depinde de forma lor, acestea putând fi sub formă de tăeiţei sau paste scurte- găluşcuţe. În urmă cu ceva timp am preparat aceste paste acasă şi le-am  servit cu sos şi piept de pui.  De data aceasta am cumpărat o pungă de Spatzle din Austria, dar am găsit şi la noi la Lidl şi de curând au apărut în magazinele Cora.
Pentru cina din weekendul trecut le-am preparat cu ficat de pui şi legume. 
Ingredientele folosite pentru 2 persoane:
- 400 g spatzle 
- 300 g ficat de pui
- 4 cepe verzi
- 200 g mix legume mexicane
- 3 linguri ulei de măsline
- 15 + 10 g unt 
- 1/2 linguriţă oregano
- piper
- sare
Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se amestecă cu 15 g unt şi se păstrează  în vasul în care au fiert acoperit. Nu se limpezesc cu apă rece. 
Separat, într-o tigaie încăpătoare, se pune uleiul şi se prăjeşte ficatul spălat şi curăţat de pieliţe. Când ficatul este aproape gata se adaugă ceapa tăiată rondele, amestecând de câteva  ori. La sfârşit se condimentează cu sare şi piper. 


Legumele şi 10 g unt se pun într-o crăticioară şi se fierb 10 - 15 minute. La sfârşit se adaugă oregano şi se potriveşte de sare.