contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

File De Curcan Cu Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 500 de grame de piept de curcan file, 1 ghimbir de dimensiunea unei nuci, 1 lingura cu varf cu amidon, 2 linguri sherry sec, 2 linguri cu sos de soia, 1/2 de lingurita cu zahar, sare, 3 fire de ceapa verde, 1/2 de kg de ananas din conserva, 2 linguri cu ulei, supa de pui si 1 lingurita cu otet din vin alb.

Se spala carnea cu multa apa rece, se usuca prin stergere si se taie in cuburi a cate 2 cm. Se curata ghimbirul si se da pe razatoarea fina. Se amesteca amidonul cu sherry, sosul de soia, ghimbirul, zaharul si un praf de sare.

Se tavaleste carnea prin amestec si se lasa la marinat timp de o ora.

Se curata ceapa verde, se indeparteaza partea alba si se taie in patru. Frunzele verzi-dezchise se taie in rondele, iar cele verzi-inchise se pun deoparte.

Se scurge ananasul din conserva, iar 2-3 linguri din sucul scurs se amesteca cu carnita marinta. Cat priveste ananasul, acesta isi va gasi loc, sub forma de cubulete.

Se prajesc cubuletele de ceapa, pentru putin timp. Se adauga carnea impreuna cu marinata si se gateste inca 5 minute, in tot acest timp se amesteca mereu. Se adauga 120 ml de apa si supa, apoi se fierbe acoperit 15 minute.

Se varsa bucatelele de ananas si se adauga zahar, sare si otet. Frunzele verzi-inchise ale cepei se taie in cubulete, se adauga peste mancare si se poate servi.

O portie are 280 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com