contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Foietaj De Casa Cu Gem De Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Trebuie sa recunosc de la inceput ca am fost cam sceptica la ideea de foietaj facut in casa; parca ma si vedeam framantand la aluat de jdeori pentru ca la sfarsit sa nu iasa nici un fas. Totusi am incercat, dar nu o reteta clasica, ci am mers pe mana Dajanei (o gospodina foarte priceputa, dupa parerea mea, din Italia). La sfarsit foietajul cu gem de capsune a aratat asa:


     Ingrediente:
  • 250g branza dulce cremoasa
  • 250g faina
  • 160g unt
  • 2 linguri de zahar (pentru un aluat dulce)
  • o jumatate de lingurita de sare (pentru un aluat sarat)
  • gem de capsune

     Se amesteca ingredientele (mai putin gemul, evident) avand grija sa punem un praf de sare chiar daca alegem sa facem un aluat dulce. Se formeaza o coca pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider peste noapte.


     Pe o suprafata pudrata cu faina se aseaza coca rece, se intinde cu un sucitor, se pudreaza cu faina si apoi se impatureste ca o scrisoare. Se impacheteaza iar in folie si se da la frigider minim 30 de minute.

     Dupa 30 de minute se scoate coca de la frigider, se aseaza pe masa tapetata cu faina cu partea impaturita la stanga sau la dreapta (ca in imaginea de mai jos) si se intinde iar cu sucitorul, se impatureste iarasi in acelasi mod, se pune in folie si se da iar la frigider timp de minim 30 de minute. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori.


     Cand am terminat de rulat, scoatem coca de la frigider, o intindem bine cu sucitorul si taiem patratele de aluat. Mai jos va dau doua exemple de cum am putea sa folosim acest minunat foietaj:

1. Stelute:




2. Patratele:




     Eu am folosit gem de capsune dar puteti sa folositi orice va este la indemana prin bucatarie.
     Se dau prajiturelele la cuptor cam 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc putin. Se servesc calde cand sunt pufoase si gustoase. Sper sa va placa si s-aveti pofta!