contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fresh Caffe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC4183
Ca sa parafrazez titlul unui film destul de cunoscut: "Daca vreau sa ma rasfat, ma rasfat". Pe caldurile astea, se cuvenea o bauturica si gustoasa si energizanta ca sa facem fata valului de energie al nazdravanilor nostri. Este o bauturica destul de simpla, sora mai mica a somptuosului frappe. Mi-o pregatesc des, mai ales ca, cu ajustarile de rigoare, e numai buna in dieta Dukan.
2 lingurite cafea nesszahar (dupa gust) - eu am pus zaharina, 50 ml lapte, 4 linguri inghetata (am gasit in comert inghetata de dieta, cu indulcitor) - cea mai potrivita este cea de vanilie, ciocolata, migdale, 4 - 5 cuburi de gheata - eu una prefer sa inghet cuburi de cafea, sunt perfecte pentru ca topindu-se nu dilueaza bauturica - tura asta am ramas fara asa ca am folosit gheata.
_DSC4153Punem intr-un shaker (eu am folosit un borcan cu capac) cuburile de gheata, cafeaua, zaharul (zaharina), laptele, astupam ermetic si scuturam entuziast pana se omogenizeaza toate ingredientele.
_DSC4168 
Punem inghetata in pahar (tip cupa sau frappe) si turnam deasupra cafeaua cu lapte si gheata, eventual presaram putina cacao pentru aspect. 
Delicios! 
_DSC4159