contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Berbecut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sambata am fost intr-un supermarket si mi-a facut cu ochiul .... sotul :)), a vazut carne de berbecut si m-a rugat sa-i cumpar deoarece ii place foarte mult. Asa ca am facut o friptura ( doar pentru el ) .Reteta este foarte simpla doar ca trebuie lasata carnea la marinat mai multe ore.
Ingredinete:

  • 600g carne de berbecut ( eu am avut cotlet si cateva cubulete de pulpa )
  • 6-7 catei de usturoi
  • vin rosu sec aprox 400 ml
  • sare, piper
  • salvie, o frunza de dafin

Carnea o spalam si o punem intr-un castron. Turnam vinul peste ea cat sa o acopere si adaugam si frunzele de dafin si salvie.
Lasam sa stea la marinat intre 5-12 ore. Eu am lasat-o sa stea peste noapte.
Apoi o punem intr-o tava mai groasa o condimentam cu sare si piper si adaugam marinata. Printre bucatelele de carne punem si cateii de usturoi.
Acoperim cu o folie si coacem la cuptor 1 ora si 1/2 .
Apoi luam folia si mai lasam pana scade sosul si carnea se rumeneste frumos.
Servim cu piure de cartofi. Este foarte frageda.


Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com