contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Friptura De Miel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fripturica din imagine, frageda si delicioasa, a tronat pe masuta noastra in ziua de paste.
Ingrediente necesare:
  • o pulpa de miel de 1,5 kg
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov
  • o jumatate de tulpina de telina
  • 12 frunze de menta
  • un pahar vin alb
  • ulei de masline
  • piper
  • sare
Intii de toate, spalam bucata de carne, o tamponam cu hirtie absorbanta, o asezam intr-un vas yena. Separat, curatim usturoiul, spalam frunzele de menta si impreuna cu doua linguri de ulei de masline, le maruntim/mixam, dar nu prea marunt, apoi cu compozitia obtinuta ungem bucata de carne. Carnea mea a fost taiata bucati mari de domnul macelar. Am acoperit cu o foaie transparenta si am lasat carnita la marinat, pina a doua zi. Daca nu va place gustul de miel, faceti un "masaj" bucatii de carne cu un pic de ulei apoi cu o ceapa maruntita bine, bine... o lasati asa pentru cel putin o ora.
Dar sa continui cu reteta...
Curatim, spalam si taiem feliute grosute, morcovul si telina, apoi le asezam in tava peste bucata/bucatile de carne. Presaram un pic de sare, piper dupa gust, o imbatam cu paharul de vin alb, un firicel de ulei de masline deasupra,

acoperim cu foaie de aluminiu si... bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cel putin o ora jumatate, dar din cind in cind, mai intoarcem carnea pe ambele parti. Dupa ce a trecut o ora jumatate, dam la o parte foaia de aluminiu si lasam sa se absoarba un pic sosul din tava si carnea sa se rumeneasca, tot asa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem tava din cuptor, asezam pe platou, peste carne punem cu lingura, sosuletul din tava si... servim cu cartofi la cuptor sau salata. E mai buna fripturica acompaniata de cartofi, dar noi am preferat salata.
Pofta buna !