contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Ciocolata Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pentru voi toti, cu mare drag :) ...pentru minutele pretioase din vietile voastre pe care ati decis sa le impartiti cu noi, oferindu-ne increderea si dragostea voastra :)
Reteta e "culeasa" din carticica, ce musteste de ciocolata...si de greseeeeeli, una mai bizara decat alta :D...din care v-am prezentat deja minunatele fursecuri cu ciocolata alba ;)
Ingrediente pentru cca. 20 de fursecuri
- 15 g. unt
- 4 albusuri
- 300 g. zahar pudra
- 2 linguri faina
- 75 g. cacao
- 1 lingurita cafea instant
- 125 g. miez de nuca, tocat
Mod de preparare:
Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Ungeti tava de copt cu putin unt sau ulei si tapetati-o cu hartie. Cu un mixer electric bateti albusurile spuma tare.
Adaugati zaharul, faina, cacaua si cafeaua instant, dizolvata intr-o lingura de apa, si mixati din nou pana la omogenizarea compozitiei. Incorporati nuca tocata, cu cutitul (nu macinata!) si untul topit. Lasati compozitia la rece pentru minim 2, 3 ore, pentru ca sa devina mai densa (eu am lasat-o peste noapte in frigider si am putut-o manevra foarte usor)
Puneti cu lingurita din acesta compozitie in tava de copt (o lingurita plina varf :P), lasand spatiu suficient, deoarece cresc mult la copt.
Coaceti fursecurile timp de 10-12 minute, in cuptorul preincalzit, la 165-170 grade C.
Lasati fursecurile sa se raceasca timp de 1 minut, iar apoi, cu ajutorul unei spatule, transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet (daca le lasati mai mult, se vor lipi de hartie, si le veti scoate mai greu)
...cateva poze...

 

 


Poza de final, langa bradutul nostru din gradina, pe ale carui ramurele sper sa atarnam in iarna asta globuri :)


Delicioase!!!!!!! :)
Daca le vreti si mai ciocolatoase, trasati fara mila deasupra lor dare de ciocolata topita :)))
P.S. Daca stiti ca sint si copii prin preajma, scoateti din ecuatie nesul si inlocuiti-l cu cacao sau cu bucatele de ciocolata.


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com