contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Cu Crema Ganache

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Liana



Fursecuri minunate dupa o reteta din revista Libertatea Retete nr.11/2010.
Preparare: 60'
Asteptare: 90'
Ingrediente pentru aluat:
250g faina,
200g unt,
150g zahar pudra,
un ou,
un varf de cutit de bicarbonat,
un plic zahar vanilat,
coaja de lamaie.

Pentru crema:
100g ciocolata amaruie,
150ml frisca lichida.

Pentru glazura:
3 linguri de cacao,
20 ml apa,
4 linguri zahar,
100g ciocolata alba.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron se pune untul, zaharul pudra, coaja rasa de la o lamaie, zaharul vanilat, un ou, faina si bicarbonatul.
2. Se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat.

Se infasoara intr-o folie alimemntara si se da la rece timp de 90 de minute.
3. Se intinde o foaie sau doua de aproximativ un cm si se decupeaza cu o forma rotunda sau cu un pahar mic. Eu am facut si stelute ;-)

4. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza fursecurile. Se dau la foc potrivit aproximativ 15-20 de minute.
5. Intre timp se prepara crema ganache.
Se topeste ciocolata-eu am topit-o pe bain marie- dupa care se adauga frisca lichida si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se mixeaza.
6. Dupa ce s-au copt fursecurile, se lasa sa se raceasca si se ung pe o parte cu crema de ciocolata.

Se lipesc cate doua si se face glazura, amestecand toate ingredientele-in afara de ciocolata alba- pe foc. Cand s-a topit zaharul, turnam glazura peste fursecuri. Dupa ce aceasta s-a racit, topim ciocolata alba si trasam dungi pe jumatatea unui fursec.

Eu nu am avut ciocolata alba, ci un creion cu glazura alba de zahar de la Dr.Oetker ;-) Am ornat si cu diverse bombonici, ca s-a terminat repede glazura de zahar.


Ideale la o cafea sau un capuccino!

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com