contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fursecuri Inimioara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O idee simpatica de a servi cafeaua in ziua cind se sarbatoreste ziua indragostitilor, bineinteles ca alaturi de persoana iubita.
Ingrediente:
  • 500 g faina de griu
  • 200 g unt rece
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 16 g praf de copt
  • pentru umplutura dulceata de smochine
  • pentru decor: ciocolata amaruie
Cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam zaharul, untul rece taiat bucatele cit mai mici, sarea si ouale si incepem sa framintam cu virfurile degetelor, pina incorporam bine ingredientele si obtinem un aluat compact. Bagam aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora. Eu l-am bagat pentru vreo 2-3 minute in congelator (atentie ca nu trebuie sa inghete ci doar sa se intareasca), asa am reusit sa intind aluatul pe masa de lucru pe care am pus o coala de hirtie de copt si cu ajutorul sucitorului am intins foaia de cca jumatate cm. Cind intindem aluatul depinde foarte mult de calitatea untului folosit, daca vedem ca se lipseste de sucitor, asezam si deasupra o coala de hirtie de copt si incepem sa lucram...
Am taiat cu forma mare de inimioare (v-am spus ca, "colectia" contine cinci forme de inimioare de diferite marimi), am pus in mijloc dulceata de smochine, am pus o alta inimioara deasupra, am presat un pic in jurul umpluturii, apoi cu o forma mai micuta am taiat inimioarele. Le-am asezat in tava pe hirtie de copt, apoi tava am bagat-o in frigider cca 30 de minute, timp in care am preincalzit cuptorul la 180 de grade, apoi am bagat pe rind tavile in cuptor si le-am lasat cca 15 minute. Scoatem din cuptor, lasam la racit, topim ciocolata si ne jucam desenind deasupra fursecurile (asta a fost cererea Isabellei), le pudram cu zahar (adica la mine e tot iarna si zapada) si le servim alaturi de o cafea calda. 
Cu aceasta reteta, particip la provocarea lunii februarie Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Vio  posesoarea blogului Caietul cu retete.
Va doresc o duminica !