contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Galantina De Pui Cu Chorizo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu stiu ca Sarbatorile de iarna nu sunt doar despre mancare,dar, oricat am incerca ,e o parte importanta din spiritul sarbatorilor de iarna si un delicios pretext sa ne strangem aproape familia .
Galantina de pui cu chorizo trebuie sa fie piesa de rezistenta pe masa de anul nou. Acest preparat al bucatariei franceze (galantina) este un deliciu; chorizo innobileaza textura preparatului si potenteaza gustul.





Ingrediente :

1 pui mare ( aprox.2 kg)
800 g carne tocata porc
300 g chorizo
5 catei de usturoi
sare si piper
patrunjel tocat (eu nu am avut)

Chorizo-ul este unn carnat/salam crud uscat,tipic peninsulei Iberice .

Dezosam puiul dupa un procedeu putin complicat si minutios. In fotografiile de mai jos,veti vedea cativa pasi.Este important sa indepartam toate oasele,inclusiv cele de la copanele si aripioare!
Eu l-am dezosat dupa metoda lui Jackues Pepin (youtube).

Carnea tocata am amestecat-o cu usturoi pisat,sare,piper si feliute subtiri de chorizo si patrunjel tocat.
Puiul se asezoneaza.
Cu aceasta umplutura vom umple puiul si-l vom strange bine sub forma de rulada.
Se va lega foarte bine rulada si o vom aseza pe un gratar in cuptor incins.
Sub gratar vom aseza o tava cu apa .In ea se vor scuge grasimile din galantina.
O tinem la cuptor pentru aproximativ 3 ore la 160 de grade. 
La jumatatea timpului o vom intoarce.
O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.Indepartam funia si o feliem.

Va fi suculenta,gustoasa si usor picanta.
Un succes !

Pofta buna !









La multi ani !