contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Caise Parfumate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Gem de caise parfumate
A iesit o minunatie de pasta frumos colorata si parfumata
Ingrediente :
1250 gr caise cantarite fara samburi (aproape 2 kg de caise cu samburi)
400 gr zahar
zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Scoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua zi cand fierbem pe plita la foc potrivit amestecand mereu in ea. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie. Se fierbe 1.30-2 .00 ore pana ajunge la consistenta dorita. Se pune gemul in borcanele sterilizate, se da la cuptor 15 minute, se strang capacele cu putere si se mai dau 30 de minute la cuptor. Se pun in paturi pana a doua zi cand se eticheteaza, se pun capacele colorate si se pun in camara. Au iesit vreo 3-4 borcane mici. Daca fructele sunt coapte si foarte dulci puneti mai putin zahar.