contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturi-lor dulci gen fursecuri ; biscuiti ; sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata, alaturi de o cana cu ceaiJ.
Am folosit rosii bio, din gradina mea J  mari , carnoase, dulci si deosebit de gustoase !
Timp de pregatire:100’
Ingrediente:
1,200 kg rosii
700g mere acrisoare
3 lamai (doar sucul)
250ml apa
900g zahar
1 baton scortisoara
Mod de preparare:
Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina)  le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.
Intr-o cratita cu fund gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat  amestecul de rosii, am pus saculetul (cu coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara. Intre timp am spalat si sterilizat cateva borcanele. Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am asezat in paturi pana a doaua zi.  Apoi, le-am cosmetizat,   etichetat, le-am tras in poza pentru voi J si pe raft in camara cu eleJ.
Pofta buna!