contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gem De Zmeură şi Căpşune Cu Lichior De Ou

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sună senzaţional, nu? Chiar este. Reţeta asta mi-a dat-o proprietara unei pensiuni din nordul Germaniei, care la rândul ei a primit-o de la altcineva. Şi este atât de uşor de făcut încât n-am rezistat tentaţiei.
Proporţiile (pentru aproximativ 9-10 borcănele nu prea mari cu capac twist off, maximum 300g fiecare, ar fi ideal) sunt:
* 1kg căpşune
* 1kg zmeură
* 2kg zahăr gelifiant 1:1 (sau 1kg zahăr gelifiant 2:1, sau 2kg de zahăr normal la care se adaugă echivalentul în Gelfix)
* aproximativ 16 cl lichior de ouă (cam două-trei păhărele de ţuică, după gust)
Fructele se curăţă şi se spală. Important este să fie bine coapte şi sănătoase. Se pot folosi si fructe congelate cu condiţia să se lase la dezgheţat înainte. Eu am avut căpşunile crude, pe care le-am tăiat bucăţele şi zmeura congelată. Le-am amestecat pe toate cu zahărul gelifiant şi le-am lăsat peste noapte în frigider într-un vas (acoperit). Şi-au lăsat sirop. Nicio problemă. Apoi le-am fiert. Când a început să dea în clocot (se vede când începe să bolborosească) se lasă maxim 4 minute.
Dacă gemul pare prea lichid înainte de fierbere, se mai poate completa cu zahăr şi praf de gelfix (cam o lingură sau două). Când s-a terminat fierberea, se amestecă imediat în gem lichiorul de ou, apoi (tot imediat, cât e fierbinte) se umplu borcanele. Se închid imediat cu capacele twist off şi se lasă la răcit cu fundul în sus.
O bubulină isteaţă poate decora borcănelele cu petice şi şnururi, cu etichete şi poate oferi din ele celor dragi.