contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gogosi Pufoase La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cu-i nu ii plac gogosile sa spuna acum, de multe ori fugim de ele ba pentru ca sunt prajite ba pentru ca ne ocupa prea mult timp. Astazi va aduc o reteta delicioasa de gogosi la cuptor, pufoase si delicioase.

   - 459 g faina
   - 225 ml lapte
   - 80 g zahar
   - 100 g unt
   - un ou
   - 7 g drojdie uscata
   - coaja rasa a unei portocale
   - un praf de sare
   - unt moale, zahar si scortisoara pentru ornat

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.

Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand  aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.

Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.

Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.

Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.



POFTA BUNA!!!