contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gomboti Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ultima strigare la prune pe anul asta. Grabiti-va si faceti aceasta delicioasa reteta a copilariei.

Ingrediente
- 500 g miez de cartofi fierti dat pe razatoarea mica
- 125 g faina
- 1 ou
- 1/2 lingura ulei
- 500 g prune
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 150 g pesmet
- 3 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Inspiratie
Mod de preparare
1. Puneti la fiert o oala mare cu apa si putina sare. Framantati cartofii impreuna cu ou, ulei si faina, pana obtineti un aluat usor lipicios. Scoateti samburii prunelor si umpleti-le cu zahar amestecat cu scortisoara.


2. Impartiti aluatul in bile egale ca marime. Cu mainile infarinate aplatizati fiecare bila in parte, puneti o pruna inautru si uniti capetele, modeland intre palme pana capata din nou forma rotunda. Fierbeti, la foc mic, cate patru gomboti odata, pana incep sa pluteasca.



3. Topiti intr-o tigaie untul si adaugai pesmetul. Prajiti-l pana capata o culoare aurie, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat. Tavaliti gombotii proaspat scosi din apa prin acest amestec si apoi serviti.

comentarii