contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Guguluf Cu Fructe De Padure(zmeura+afine)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
-5 ouă
-5 linguri de ulei
-1 cana zahar
-5 linguri de apa
-1 cana faina
-1 praf copt
-1 zahar vanilinat
-razatura de lamaie
-un praf de sare.
-400 gr fructe de padure(eu am avut congelate zmeura si afine).
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....Se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrerupa,atunci este gata "siropul", il luam de pe foc si il lasam la racit putin.
Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea ,...spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si... galbenusurile mixate bine cu uleiul si aromele(razatura lamaie,zaharul vanilat)..,in 2 reprize..amestecand continuu....

In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..amestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceasta etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii

Se unge forma in care urmeaza a fi copt guguluful...cu ulei si apoi cu faina...
Turnam compozitia in forma....si adaugam fructele,de jur imprejur,fara a le apasa...
Punem la cuptor...pana devine rumeniu pe deasupra...si evident sa treaca testul scobitorii...:)

Cand este rece...se rastoarna pe un platou....si se decoreaza dupa preferinta...cu zahar pudra..ciocolata...eu de data aceasta am ales jeleu de fructe..pt asta am avut nevoie de 1 plic tort gelee rosu...3 linguri de zahar...si 200 ml lichid (apa sau zeama de compot).Se urmeaza instructiunile de pe plic...si anume...lasam pe foc si amestecam continuu...fara a lasa...sa fiarba...
Am turnat pe forma de guguluf...doar pe partile canelate ale formei...
Se portioneaza si se serveste.....

 

Articol recomandat de danasb.blogspot.com/