contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulii Cu Smântână și Verdețuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am găsit această rețetă într-o carte a lui Radu Anton Roman, o rețetă românească, din Ardeal, uitată de-a lungul timpului. Mi s-a părut a fi o rețetă ușoară și interesantă, iar cum gustul dulceag al guliilor m-a atras dintotdeauna, am zis s-o încerc negreșit!

Ingrediente:

2 gulii
250 ml smântână
verdețuri: pătrunjel, mărar, maghiran (proaspăt sau uscat), eu am avut și niște chives uscate pe care m-am gândit să le bag în seamă
sare și piper
fulgi de ardei iute (dacă vă place gustul ușor iute. dacă nu, treceți peste)
ulei pentru prăjit
boia dulce pentru presărat pe deasupra


Preparare:

Încingem cuptorul la 200 grade C, iar pe foc punem o crăticioară cu ulei la încins.
Guliile le curățăm și le tăiem cubulețe,

iar apoi le aruncăm în uleiul încins. Le prăjim vreo 10 minute, amestecând din când în când, să nu se ardă.
Într-un castron mai mare punem smântâna și verdețurile tocate mărunt, fulgii de ardei iute și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm bine, bine.

Când sunt gata guliile, le scoatem pe un prosop de hârtie și le lăsăm acolo câteva minute pentru a-și lăsa uleiul. Apoi le amestecăm și pe ele în castronul cu smântână și verdețuri.

Transferăm totul într-un vas termorezistent și dăm la cuptor pentru 15 minute.


Eu n-am mai avut răbdare și le-am mâncat chiar așa, simple și calde, dar pot fi servite și ca o garnitură.

Poftă bună!