contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hummus (varianta 2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Potrivit istoricilor, reteta hummus-ului a fost adusa pentru prima data in Europa in anul 1955, de catre un egiptean care s-a stabilit in Marea Britanie. Denumirea se scrie in mai multe feluri: hummus, hummous, houmous, hommos, humos, hommus, hoummos.

Ce iti trebuie : (poza 1)
- 600 gr naut
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
- zeama in care a fost fiert nautul se pastreaza
- sare
-200 gr iaurt gras (am folosit de bivolita si oaie)
-boia pentru decor

Plan de lucru:
- Boabele de naut se lasa peste noapte la inmuiat in apa. Apoi se pune la fiert aproximativ 2 ore. Apa in care a fiert nautul se opreste!!!! Nautul fiert se paseaza pana obtinem o pasta (poza 2)
- Adaugam pasta de tahini (poza 3), apoi presaram usturoiul pisat, iaurtul (poza 4), apoi adaugam si zeama de la o lamaie, uleiul de masline, sare dupa gust. Cu apa in care a fiert nautul subtiem compozitia dupa gust. Amestecam bine si gata hummusul!
- Pofta mare! (poza 5)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul de fierbere a nautului si fara timpul cat sta la inmuiat)
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
hummus 1 hummus 2 hummus 3 hummus 4 hummus 5


Filed under: A1. Aperitive