contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Iepure La Cuptor Cu Vin Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul trecut am avut iepuri.. nu multi, dar cu mare drag i-am ingrijit, si cu mare pofta i-am asteptat sa creasca! Dintr-un motiv bine intemeiat si nefericit, am renuntat in a mai creste (momentan!) si o parte i-am dat cuiva sa-i ingrijeasca, iar cei mai mari i-am taiat, si asa s-au bucurat si nepoatele mele de carnita proaspata de iepuri, nu d-ala din comert! Eu am facut dintr-un iepure aceasta fripturica la cuptor, si un ghiveci cu multe legume.. o nebunie! Din pacate n-am poze la el.. dar data viitoare!


Ingrediente:
pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
1 lingurita oregano
sare
piper
3 morcovi
10 catei usturoi
1 cescuta vin roze
1 cana apa
4 cartofi potriviti
100 ml suc rosii


Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. 
Intr-o tava unsa cu ulei, am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii.
O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si ptr faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!