contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Capsune Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pentru ca e vara, soare, aer sufocant (c-asa e pe la noi pe la oras) si pentru ca am primit acum mult timp (vreo 2 ani deja ) o masina de fabricat inghetata pentru uz casnic, si pentru ca  aveam capsune in congelator, si pentru ca aveam de preparat o reteta cu indulcitorul de stevie de la Green Sugar, si pentru ca, si pentru ca… anyway, dragii mei astazi va aduc in dar niste Inghetata de capsune fara zahar! O bunaciune perfecta pentru vremea de afara, perfecta pentru copii, fara sa ingrase si fara sa va faca sa va simtiti rau cu psihicul, si sa va urcati pe bicicleta si dai si lupta… ati inteles ceva din ce v-am zis? Sunt sigura ca nu, dar zau ca nici nu conteaza. Tot ce trebuie sa tineti minte si sa va notati: Azi Avem Inghetata de Capsune Fara Zahar. #atat

Inghetata de capsune fara zahar

Ingrediente pentru reteta de Inghetata de capsune fara zahar

Inghetata de capsune fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de capsune fara zahar

Bateti albusurile spuma tare si cand sta fara sa cada (intoarceti bolul deasupra capului) adaugati indulcitorul de stevie putin cate putin si mixati in continuare exact ca la bezele. Scoateti capsunile de la congelator, daca le aveti congelate, iar daca nu curatati-le de coditele cu frunzulite si treceti-le usor printr-un jet de apa. Le puneti intr-un blender si le blenduiti pana devin pasta. Amestecati-le cu zeama de limeta si cu smantana. Doar cat sa se incorporeze.

La final incorporati si spuma de bezea si puneti totul in masina de inghetata. Porniti masina de inghetata si lasati-o sa isi faca treaba.

Daca nu aveti masina de inghetata, turnati amestecul intr-o cutie  incapatoare ce poate fi pusa in congelator si lasati macar vreo 4-5 ore. Nu uitati insa ca din ora in ora sa scoateti cutia din congelator si sa mixati putin compozitia. In felul asta nu ar trebui sa se formeze ace de inghetata. Procedati in acest mod  macar de vreo 2 ori.

Pentru cei cu masina de inghetata, atunci cand considerati ca a ajuns la consistenta dorita, cam dupa vreo 30 minute cred, puteti sa va infruptati din ea si ceea ce va ramane sa puneti spre pastrare la congelator intr-o cutie speciala.

Va veti bucura de o inghetata delicoasa, savuroasa si sanatoasa. Si din ingrediente sigure si proaspete. Iar copiii se vor bucura tare, tare mult!Inghetata de capsune fara zahar

Inghetata de capsune fara zahar

 

 

Acest articol Inghetata de capsune fara zahar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.