contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Fistic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Daca e sa aleg, as alege inghetata de fistic, e preferata mea si e la mare cautare, pentru ca gustul natural nu se gaseste usor, iar pretul e chiar foarte mare, de aceea am ales sa o gatesc acasa, este mult mai economa decat cea din comert si foooooarte gustoasa :P !!!

Ingrediene:

  • 80 fistic curatat ( din 250 de grame de fistic necuratat, vor rezulta 100 de grame de miez de fistic ) 
  • 200 ml. lapte
  • 300 ml. frisca neindulcita de la 23 % grasime
  • 80 gr. zahar ( se poate adauga mai mult zahar, dupa gust )
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachetel de zahar vanilat ( optional ) 
  • 10 ml. esenta de fistic
  • Colorant alimentar verde ( optional ) 

Mod de preparare: 

  • Intr-o cratita cu peretii grosi, amestecati zaharul vanilat, zaharul, galbenusurile si laptele, le puneti pe foc mic si amestecati in continuu in crema cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
  • Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas ca sa opriti procesul de gatire.
  • Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
  • Acum ne ocupam de fistic, decorticam nucile de fistic si le oparim cu apa clocotita cateva minute.
  • Dupa ce le-am oparit, ii curatati de coaja ca sa ramana miezul curat, se curata foarte usor.
  • Nucile curatate se pun in bolul blenderului si si dilueaza cu putina frisca din cantitatea totala, puneti atat cat e nevoie ca sa le puteti marunti foarte fin ( trebuie sa obtineti un piure ), turnati frisca treptat ca sa nu puneti prea multa.
  • Frisca ramasa se mixeaza cu mixerul pana va forma moturi.
  • Amestecati crema de oua cu piureul de fistic, apoi il incorporati cu ajutorul unui tel in frisca mixata, tot acum adaugati si esenta de fistic.
  • Daca doriti puteti sa adaugati putin colorant alimentar verde, pentru o culoare mai vie.
  • Turnati inghetata obtinuta in bolul masinii de facut inghetata si o inghetati pana la consistenta necesara in jur de 30 de minute.
  • Transferati inghetata intr-un bol cu capac si o inghetati in congelator pana va fi gata.
  • Daca nu aveti o masina de facut inghetata , turnati inghetata intr-un bol cu capac si o puneti in congelator, o amestecati cu un tel sau cu  o furculita ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme foarte groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!