contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inotul Te Slabeste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Considerat o activitate cardio, inotul este practicat, in ziua de azi, de persoane de diverse varste. De la prichindei care privesc pentru prima data apa, la copii si la adulti, si chiar la batrani. Beneficiile sunt multiple, de la bucuria trairii senzatiei de lovire a apei, la confortul psihic oferit de imginea unei ape cristaline, la un tonus muscular de invidiat, pana la o silueta de-a dreptul perfecta. Si-asta pentru ca inotul este, de fapt, un sport dur, un sport solicitant.

Tonus muscular de nota 10

Poate fi practicat tot timpul anului, vara fiind un deliciu sa-ti simti coprul invaluit de apa, nici iarna nu-i o problema, caci exista piscina amenajate, unde frigul nu se strecoara, ci doar distractia.

Dincolo de bucuria pe care ti-o ofera acest sport, inotul inseamna multa miscare, inseamna o solicitare a mai toate grupelor de muschi, in consecinta, practicat cu regularitate, inotul confera un tonus muscular de invidiat. Bratele, abdomenul, pieptul si picioarele sunt mult fortate in timpul sedintelor de inot. Practicat cu regularitate, inotul imbunatateste starea sistemului respiator, inima etse mult solicitata, deci se controelaza ritmul cardiac. Iata de ce, avem uneori mirarea sa ii vedem pe inotatori cu brate, picioare, abdomene si piepturi de nota 10. Conditia fizica de invidiat, inseamna, de fapt, multe ore pierdute in piscina, inotand de zor. Insa, avand bucuria de partea ta, niciun efort nu mai este privit ca pe o piatra de moara.

Dezvolta flexibilitatea, lectiile de aerobica vor pare de-a dreptul banale. Nu solicita mult genunchii si gleznele, asa cum se intampla la alte sporturi. De aceea, poate fi practicat chiar si de persoanele cu cateva kilograme in plus.

Perseveranta, cheia obtinerii rezultatelor dorite

La inot, ca si la alte sporturi, este nevoie de perseverenta pentru a obtine rezultatele dorite, fie ca vorbim de 10 kilograme in minus, fie de un abdomen plat etc. Este nevoie de perseverenta pentru a obtine rezultate, caci practicat rar el nu duce niciunde. De aceea, este nevoie sa cresti odata cu trecerea vremii, timpul si sedintele. Iata cum ar arata programul tau:

prima saptamana, prima zi-10 lungimi de bazin,

prima saptamana-ziua a treia-12 lungimi de bazin,

prima saptamana-ziua a cincea-14 lungimi de bazin,

a doua saptamana-prima zi-16 lungimi de bazin,

a doua saptamana-a doua zi-18 lungimi de bazin,

a doua saptamana-a treia zi-20 de lungimi de bazin.

Relaxarea este obligatorie. Dincolo de efoturile depuse, ce ar putea face din inot un sport doar pentru barbati, unul dur, deloc atractiv, inotul este amuzant, inseamna sanatate, relaxare, si poate fi practicat chiar si pe timp de iarna, cand lista activitatilor este redusa. Cerceteaza lista programului piscinilor din orasul tau, si ascede la un stil de viata sanatos, care iti aduce atatea beneficii.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com