contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Interviul Gustos Al Lui Janet

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A inceput editia a III-a a Festivalului Blogurilor gustoase, gazduita de siteul gustos.ro
Ne-am sfatuit si ne-am hotarat sa participe Janet,

la o singura categorie si-anume: Feluri principale, cu:
Ceafa de porc a la Janet
Boccelute cu carne tocata
Ficatei de pui serviti altfel

Cum se voteaza? Trebuie sa aveti cont, intrati in Voteaza, apoi Feluri principale si cum sunt dispuse in ordine alfabetica mergeti pana la litera P si ne gasiti: Pe masa din bucatarie-apoi click pe Voteaza si gata! Multumim!
Prima parte a interviului acordat pentru gustos.ro:
Gustos.ro: Cum ai inceput sa ai un blog culinar?
Janet:Am frecventat mai multe siteuri culinare romanesti, am legat prietenii cu unele fete si uite asa am intalnit-o pe Liana care mi-a propus sa ne facem un blog impreuna. Am fost de acord si de-atunci suntem doua Pe masa din bucatarie. La Janet si Liana si la sfarsitul acestei luni vom implini un an de blog!
G: Ai vreun bucatar favorit?
J: Desigur... de fapt, am mai multi: Horia Varlan, Robert Rainford, Laura Calder.
G:De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
J:De cele mai multe ori de pe internet, de pe siteurile rusesti, frantuzesti, dar si din emisiuni culinare. Ultima data chiar mi-am notat o reteta de-a Laurei Calder pe care vreau sa o pun in aplicare cat de curand.Desigur ca si amintirile mele din copilarie imi sunt dragi si am preparat de multe ori bucatele copilariei: scovergi ,ghiveci de gogonele,turtele pe plita...
G:Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?
J:N-am prea avut dezastre culinare...doar un ghinion major, daca pot spune asa, e ca nu-mi ies icrele, nu pot sa fac mai mult de un bol micut , ca mi se taie si nu mai pot sa le leg oricat m-as chinui.
G:Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
J:Un restaurant? Hmmm,ar fi frumos! As vrea sa il am aici, in Brasovul meu de care sunt indragostita si as vrea ca specificul sa fie romanesc!
G:Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
J:N-am prea avut retete pretentioase.
G:Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
J:As alege o gustare simpla, ardei gras umplut cu pasta de branza, o friptura la tava si un chec, toate foarte usor de pregatit!
G:Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
J:Cel mai des pregatesc ciorba de pui, turtele pe plita si painea la cuptor. Sunt preparatele preferate ale familiei mele! Copii sunt cei care cer painea la cuptor, mirosul painii, spun ei , le aduc aminte de vacantele petrecute la bunici.
G:Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
J:Nu se poate sa nu ai amintiri despre preparatele copilariei.....ghiveciul de gogonele, placinta cu branza si turtele pe plita! Cand le pregatesc gandul imi zboara catre casa parinteasca! Ce vremuri frumoase erau.......fara griji....fara nebunia din ziua de azi!
G:Ce meniu si ce pregatiri ai recomanda pentru o masa cu prietenii?
J:Cand imi vin prietenii la masa, de obicei le stiu gusturile si meniul il aleg in functie de acestea. Nu trebuie sa gatesti doar dupa gustul tau, trebuie sa multumesti in primul rand oaspetii.
G:Daca ai vrea sa salvezi in capsula timpului cele mai tari cinci retete, care ar fi acelea?
J:In capsula timpului.......nu trebuie sa fie cinci retete, dar sigur as salva reteta de paine, de pizza si de placinte.
continuarea aici
Si nu uitati sa o votati! Hai Janet!!!!!Sunt alaturi de tine, te sustin, iti tin pumnii si te votez negresit!

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com