contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Islere Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am mai facut islere dupa o alta reteta insa aveam de la mama si o varianta de islere cu nuca. Ma refer la compozitia biscuitilor. Ambele variante sunt bune, insa aceasta mi-a placut mai mult.

-300 g faina
-100 g zahar pudra
-150 g nuca macinata
-200 g unt/margarina
-1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie

Intr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider 30 minute, dupa care se intinde, se decupeaza cu un pahar , se pun biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute. Nu trebuie lasati mai mult pentru ca devin tari si uscati.

Crema:
-200 g ciocolata neagra
-300 ml frisca lichida
-esenta de rom

Am peferat sa folosesc o crema ganache pentru ca am mai spus, nu agreem cremele cu unt.
Asadar, ciocolata se rupa in bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca pana devine o crema lucioasa. Se lasa la rece, minim 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga esenta de rom dupa gust. Se lipesc biscuitii doi cate doi cu aceasta crema, se lasa pana a doua zi dupa care se glazureaza . 
Eu m-am grabit si am glazurat islerele imediat ce le-am lipit. Glazura e ciocolata neagra amestecata cu frisca. Mie mi-a cam crapat glazura si s-a matuit pentru ca am pus prajiturile imediat in frigider. Pentru a nu crapa, trebuie lasate sa se intareasca intai glazura si sa fie perfect uscata. Dar fiind foarte cald ieri, am preferat sa le pun in frigider.





Si cum spuneam, s-a crapat glazura,


dar nu-i nimic, daca nu va place, serviti un chec din albusuri (cu nuci, merisoare, ciocolata).