contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ideea de lapte de migdale o aveam de mult in cap, dar abia acum l-am facut.

E foarte sanatos, are mai putine calorii decat laptele degresat (25 calorii/100ml), nu are colesterol, e bun pentru cei alergici la lactoza, sau care tin post negru. Eu am ajuns sa-l ador, pe cereale, in tarte, sau la cafea cu un praf de nucsoara, scortisoara si frisca.

Se poate face din migdale crude decojite sau nu, dar si din cele prajite.

E foarte usor de facut. Iata de ce aveti nevoie:

  • o cana de migdale
  • 2 cani de apa plata sau de izvor, pus apa pt inmuiat
  • un borcan/ vas etans
  • un blender
  • tifon sau un saculet de stors branza

Se pun migdalele in borcan, se toarna apa peste, pana ce apa trece peste cu 2 degete. Se lasa asa la temperatura camerei cam 8- 12 ore.


Se strecoara migdalele, se pun in blender, se adauga 2 cani de apa plata si se mixeza. Incercati sa folositi un blender puternic. In acest fel nu veti mixa mult, laptele nu se va incalzi si toate elementele nutritive vor ramane in bautura (daca se folosesc migdale crude).


Continutul blenderului se rastarna in tifonul pregatit pentru stoarcere (impaturat in cel putin 16 straturi).


Amestecul se strecoara si apoi se stoarce, strangand cu mana intai in partea de jos si apoi sus.
Miezul de migdale ramas trebuie sa fie doar umed. Acesta se poate usca pe o foaie de hartie de copt. Se foloseste pe cereale dimineata (micul meu dejun), sau la biscuiti.
Laptele rezultat se poate pastra in frigider cam 3-4 zile intr-un recipient etans.


Gustul se poate imbunatatii cu miere, zahar brun, smochine sau curmale. Cele doua din urma se mixeaza cu blenderul impreuna cu laptele.