contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare lapte de pasare

Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere si probabil asa va fi intotdeauna. De data aceasta am gatit cu toti lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada :) ). Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui :D :D :D

Ingrediente

  • 1,5 l lapte
  • 200 g zahar
  • baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
  • 6 oua
  • optionala: 1 lingura de faina

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia.

Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.

Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros).

Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.

Lapte de pasare este o reteta ce a fost publicata pe siteul Retetele Bunicii .ro


Articol recomandat de retetelebunicii.ro