contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Linte Cu Salata De Spanac Si Ridiche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

S-a cam lasat pe tanjala Povestelnicul. Lumea e doba de fripturi si gratare da sesiunea asta de gateala inca din postul mare se trage. Sa fie atunci pentru vegetarieni. Am primit pe vremurile celea neprihanite cu carne, niste linte. De peste mari si tari. Tot in punga ceea erau dosite si niste rosii uscate. Pai de ce sa nu le combinam, si-a zis el si s-a pus pe treaba. N-au putut sa lipseasca si niste mici rosii cherry galbene.
linte cu salata de leurda

Lintea a fost pusa la fiert. Am fiert-o cam jumatate de ora, pana s-a inmuiat, si atunci am facut-o terci cat ai zice “linte”. Rosiile cherry le-am injumatatit si le-am dat la gril pentru vreo 5-10 minute, ca sa se zbarceasca slobozindu-si sucul. Rosiile uscate le-am feliat subtirel.
linte cu salata de leurda

Si le-am presarat cu oregano.
linte cu salata de leurda

La salata am folosit alte bunataturi. Peste un strat gospodaresc de frunze de salata, macris si spanac am pus niste ridiche alba lunguiata, feliata si impatrita.
linte cu salata de leurda

Si fiindca luna martisorului era la apogeul ei firesc, am pus si ridiche rosie – combinandu-se in culoare cu cea alba ca semn de ramas bun de la martisor. Stropita cu otet balsamic si putin ulei de masline, am dat de cateva ori cu lingura ca sa iasa o ditamai salata boiereasca, plina de vitamine si arome gustoase.
linte cu salata de leurda

Peste linte am pus un strat decent de rosii uscate cu oregano, si deasupra cherry coapte. Bai ce-a mai mers cu un pahar de muscat.
linte cu salata de leurda

Pofta mare, si sa stiti, Povestelnicul n-a uitat de voi, doar ca are o criza acuta de timp.
linte cu salata de leurda


Articol recomandat de povestigustoase.com