contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lipie Cu Pasta De Avocado Si Butterfish Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aveam multe lipii pentru ca n-am mai gasit paine la Kaufland intr-o seara si m-am hotarat sa cumpar o punga de 10 lipii, medii. Nu ca ar fi pentru prima data. Le mancam cu ciorba sau pur si simpla cu crema de branza.
Acum mai aveam si un pachet de la Ocean Fish cu butterfish afumat.
Butterfish este un peste marin, cu carnea alba cunoscut si sub numele de dollarfish. El are cu 50% mai mult Omega3 decat somonul, spre exemplu, deci e mult mai gras.
Anul trecut am preparat Tartine cu pasta de avocado si ton afumat si ne-a placut extrem de mult, asadar m-am gandit sa fac din nou aceeasi pasta.
 Ingrediente:
2 lipii, 
un avocado,
1/2 lamaie,
un catel de usturoi,
150g butterfish de la Ocean Fish,
chili pul biber Kotanyi,
o ceapa rosie.
Optional:
sos de marar.
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit taiem transversal avocado pana la  sambure, apoi  il rasucim, astfel incat sa se deschida frumos in doua. Cu ajutorul  unui cutit francez am scobit miezul, am turnat zeama de lamaie peste el, apoi cu o furculita l-am pasat. Nu are rost sa-l bagati la robot, pentru ca e foarte untos si se face pasta imediat.
Catelul de usturoi l-am tocat marunt, marunt si l-am amestecat in pasta.
Ceapa am spalat-o, curatat-o si taiat-o rondele.
Aveam si sos de marar, preparat ca si aici, pe care l-am utilizat la sfarsit, decorand farfuria cu el, alaturi de pasta de avocado. 
Asamblare:
Pe o lipie intindem jumatate din pasta de avocado
 si jumatate din butteffish,


apoi presaram jumatate din rondelele de ceapa rosie si putin chili pul biber de la Kotanyi

 si rulam. Cu jumatatile ramase, obtinem ce-a de-a doua lipie.
Ruladele astfel obtinute, le taiem in doua sau trei bucati, le aranjam frumos si decoram farfuria cu pasta de avocado si sos de marar, presaram si putin  chili si servim!

E ca o shaorma cu peste, daca vreti, dar mult mai sanatoasa ;-)



De-li-cios!!