contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macrou Cu Rosii Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie mi se pare scuzabila. Am folosit macrou fiindca asta am avut la indemana si, cu toate ca nu este tocmai un peste tipic sudului Italiei (locul de unde provine acest tip de reteta), rezultatul final este delicios.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
2 macrouri intregi, circa 1,2 kg in total, curatate
sare
piper negru, proaspat macinat
4 fire de cimbru (sau oregano, maghiran, rozmarin)
frunzele de la 2 fire de cimbru (sau oregano, maghiran, rozmarin)
4 rosii, decojite, curatate de seminte si tocate
20 masline negre, curatate de samburi si tocate
4 catei de usturoi, feliati subtire
60 ml vin alb, sec
1 lamaie
6 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de apa
2 linguri de chiffonade de frunze proaspete de busuioc
cateva frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
cateva capere, pentru servit

Instructiuni:
Se rade coaja lamaii. Se taie apoi in jumatate. O jumatate se stoarce de suc; acesta se pune deoparte, iar coaja se arunca. Cealalta jumatate de lamaie se taie rondele. Se taie coaja separat, coaja, iar miezul se toaca.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se sareaza si se pipereaza pestii in interior, apoi li se introduc in cavitati lamaia tocata, jumatate din usturoi si firele de cimbru.

Se toarna vinul intr-un platou termorezistent. Se adauga pestii, rosiile, bucatile de coaja de la rondelele de lamaie si maslinele. Se presara totul cu frunze de cimbru. Se adauga putina apa, daca este nevoie (pestii trebuie sa fie imersati in amestecul de rosii, masline si vin pana la jumatate din grosimea lor). Se coace mixtura 15 minute, sau pana ce pestii sunt facuti. In acest timp, se stropesc de cateva ori cu sosul din vas.

Intre timp se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu sare, piper, apa si ulei de masline. Se adauga busuiocul si se amesteca. Se servesc pestii alaturi de sosul rece, presarati cu coaja rasa de lamaie si capere, ornati cu frunze de busuioc.

Sfaturi:
Nu este nevoie ca pestii sa se intoarca. Daca sunteti 4 persoane la masa, ii puteti servi in farfurii individuale. Scoateti-i din platou cu grija, folosind o spatula lata, daca aveti, ca sa nu se rupa.

Pin It