contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macrou In Sos De Rosii La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asa cum am promis am facut si pestele ! :) am ales din nou macroul fiindca este foarte usor de gasit si de preparat si este gustos si fara oase mici putand astfel sa-l pape si fetitele.Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele.Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati , cam o treime din peste bucata.Apoi am rasnit sare si piper cu lamaie de la Kotanyi, am pus vreo 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie si am stors si un pic de zeama direct din lamaie.Am bagat la cuptor la foc mic tava si am lasat pana ce a fost aproape gata pestele.Nu trebuie intors si nu umblam la el.L-am asezat pe tava cu partea cu piele in jos desigur.Cat pestele se face in cuptor noi pregatim un mic sos de rosii.Eu am avut niste rosii congelate intregi la punga si le-am scos pielitele si le-am tocat marunt, am tocat si o ceapa si un morcovas si le-am calit impreuna putin dupa care am adaugat rosiile tocate asa congelate.Ele au lasat si apa din ele si sucul si au format un sos gustos.Nu a mai fost nevoie sa adaug decat putina sare si piper.Apoi acest sos care iese de un rosu spre portocaliu la culoare se toarna peste pestele din tava dupa care se mai lasa iar la foc mediu cam 10 minute sau mai mult un pic, important e sa scada sosul si sa se imbibe in peste.Gustul e minunat, culoarea si mai minunata! va garantez ca va va placea si nu e greu de facut!:)