contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Madeleines Cu Cafea In Cautarea Timpului Pierdut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca timpul petrecut in jurul unei cesti de cafea nu este niciodata un timp pierdut...  
        Mi-am dorit sa fac madeleines inca de la tema french bakery numai ca am amanat atat de mult pana a fost prea tarziu. Acum insa mi-am zis ca aroma de cafea s-ar potrivi bine intr-o prajiturica pufoasa si delicata. Pentru extra crunch si aroma am adaugat niste cocoa nibs si desertul a fost gata. Abia astept sa le savurez maine dimineata la micul dejun.
Ingrediente:
pentru 36 de madeleines mici
113 g unt
130 g faina
1/2 lingurita praf de copt
3 oua medii la temperatura camerei
133 g zahar
2 lingurite Tia Maria sau alt lichior de cafea
2 linguri cocoa nibs 

Preparare:
Topeste untul apoi lasa-l sa se raceasca. Intre timp bate bine ouale cu zaharul folosindu-te de un mixer pana obtii o textura cremoasa. Adauga lichiorul de cafea apoi faina amestecata cu praful de copt si continua sa amesteci folosind de data asta o spatula. La sfarsit adauga untul topit si nibsurile de cacao apoi lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute.
Unge tava de madeleine cu unt si tapeteaza cu faina apoi pune cate o lingura de compozitie in fiecare locas. Coace in cuptorul incins la 175 de grade, cu ventilatie, pentru 8 minute.
 Asa cum v-ati obisnuit deja, particip cu aceasta reteta la Inspiration Food Marathon by Electrolux. Daca va place imi puteti lasa un comentariu aici sau un like pe pagina de Facebook. Multumesc.