contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamici Din Toate Colturile: Yes, We Can!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand sunt mama, am invatat cu adevarat ce inseamna Timpul si, mai cu seama, cat de mult valoreaza o buna gestionare a acestuia. Tuturur cuplurilor prietene pe care le intalnesc le repet, de fiecare data, aproape obsesiv: Profitati de timpul liber pe care il aveti acum!
 
Inainte de a deveni mama habar nu aveam ce inseamna un time-management eficient. Mi se parea ca, dupa serviciu, daca imi aloc intr-o zi o ora pentru gatit, in ziua urmatoare o ora pentru spalat rufe, in cealalta zi o ora pentru calcatul rufelor sotului - mi se parea o adevarat corvoada, iar la finalul zilei ma simteam epuizata.
Ei bine..odata cu maternitatea..lucrurile s-au schimbat invariabil:
Eu nu am bona pentru copilul meu, iar bunicii, atat materni, cat si cei paterni sunt tare departe de Bucuresti, asa ca practic nu am avut nici un ajutor fizic, concret (pentru ca de alt gen de ajutor si sprijin avem parte din plin, multumim parintilor!) in cresterea copilului, in sensul ca nu a fost nimeni altcineva sa aiba grija de Gogo.
Fiecare dintre noi stim ce inseamna sa ai grija de un copil 24h/24h..fiecare dintre noi stim ce inseamna perioada diversificarii, cand mai trei sferturi din zi stai in bucatarie, gatind, spaland vasele, iar restul zilei il petreci incercand sa scoti petele de mar, de morcov sau de sfecla rosie de pe hainutele piticilor nostri..iar ziua urmatoare o iei de la capat..
Tot in perioada de inceput a maternitatii am descoperit si m-am indragostit de blogosfera..totul a inceput dintr-o joaca si, indragostindu-ma de aceasta lume, a continuat..si continua si astazi..de asemenea, tot dupa ce am devenit mama, am devenit pentru a doua oara licentiata..
Nu spun toate lucrurile astea ca sa ma laud..ci ca sa subliniez o idee: si anume ca nu am avut, nici o clipa, in cei aproape 2 ani de stat acasa, sentimentul ca ma plafonez intelectual, asa cum simt unele mamici care abia asteapta intoarcerea la serviciu, pentru ca lipsa de socializare cu alte persoane decat propria familie risca sa le creeze uneori sentimentul acesta de neimplinire si izolare sociala..de aici depresii, lipsa de incredere in sine etc etc
Lucrurile s-au schimbat si mai mult dupa intoarcerea la serviciu: in putinele ore de la terminarea programului de munca, trebuie sa ies cu piticul la joaca, sa ii dau sa pape de 3 ori (cina, lapticul de rigoare si fructele, pentru a ma asigura ca isi acopera toate nevoile), sa facem si exercitii sau sa il invat una-alta, sa desenam sau sa ne jucam impreuna, sa strang maldarele de jucarii aruncate prin casa si sa le asez din nou in cutii, pentru a fi rasturnate peste 2 minute, sa pun hainele la spalat, sa calc, sa gatesc..si imi fac manichiura, sa imi aranjez parul, sa imi aplic un tratament cosmetic.... etc etc..intr-o propozitie:  sa imi indeplinesc atributiunile de mama, de sotie, femeie! Dar sa imi hranesc, in acelasi timp si visele si pasiunile mele individuale, de persoana distincta, separata de toate celelalte etichete.
 
 
 
 
 
Si acum vine intrebarea: cum putem reusi sa le facem pe toate? Cum gasim cea mai buna solutie de time-management?
Cei de la INDESIT au venit in ajutorul nostru, prin lansarea celei mai inovative masini de spalat de pe piata: INNEX:
 
 
 
Răspunzând nevoilor unui stil de viață alert, Indesit a creat mașina de spălat Innex, care economisește timpul prin apăsarea unui singur buton de pornire. Spalatul rufelor devine astfel o operațiune ce poate fi delegată primei mașini de spălat ce poate fi folosită cu ușurință de oricine, printr-o singură mișcare.
Mai exact, mașina Innex include și 3 cicluri rapide: 9 minute pentru reîmprospătare, fiind cel mai rapid ciclu de pe piață, 30 de minute sau 1 oră. Innex beneficiază de 3 optiuni anti-pete pentru îndepărtarea eficientă a acestora, indiferent de tipul lor, 4 cicluri sport, inclusiv unul pentru pantofii sport și un ciclu anti-miros care elimină rapid mirosurile persistente din haine.
Mai multe infomatii gasiti pe site-ul Indesit sau pe pagina lor de Facebook.
 
 
Cred ca cei de la Indesit s-au gandit la noi, mamele, atunci cand au creat acest produs! :)
 
In concluzie, mamici, oricat ne-am iubi copilasii (si ii iubim enorm), sa incercam sa nu ne limitam la a fi doar mame si sotii! sa ne dorim intotdeauna mai mult pentru noi si pentru ego-ul nostru! Putem sa le facem pe toate: putem sa fim MAME, sotii, prietene (mai mult la telefon, dar merge si asa), dar si femei care au o cariera, femei cu vise, cu pasiuni si hobby-uri individuale..
 
Eu chiar cred ca se poate!
Yes we can!
P.S. Voi cum reusiti sa va organizati timpul, astfel incat sa reusiti sa le faceti pe toate?