contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mananci Cat Poti, Slabesti Cat Vrei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

“Exista oare vreun judecator universal sau vreo instanta suprema care sa decreteze cine e gras sau e slab, cine e frumos sau urat? NU!”

Cartea este o dovada a faptului ca, poti slabi, indiferent de cat de gras esti, trebuie doar sa gasesti secretul magic. Ok, si daca pare greu, frustrant poate, ca nu e timp, spatiu, sa ne invartim in cerc, in labirint, cautand ceva, ceva despre care stim putin, aflati ca, secretul magic in lupta cu kilogramele in plus este vointa. Si stiu ca pare straniu, ca nu am vorbit nimic de vreo cura, de vreun aliment-minune, sau ceva de genul asta, insa rasfoind pagina cu pagina din cartea Ramonei Badulescu, oricine care s-a confruntat la un moment dat cu probleme de greutate, va descoperi puterea vointei, ce forta incomensurabila sta in noi, dar inca nu stim asta. Ca, de fapt, puterea de a schimba lucrurile, sta in noi, este ascunsa, acolo, undeva, si trebuie doar sa o redescoperim.

Nu exista urat sau urata

Un capitol important din carte este dedicat prejudecatilor pe care le au persoanele cu probleme de greutate. Prejudecatiile nu sunt sanatoase, ne imbolnavesc, ne sterg din minte un capitol important: Increderea in sine. Prejudecatiile ajung in timp sa nasca monstrii.

Nu exista om urat, nu trebuie sa ne incorsetam mintea cu ganduri negre legate de”ce ma fac daca ma vede grasa”, “daca sunt grasa, inseamna ca nu ma vrea, ca sunu urata”, astfel de ganduri nu trebuie sa-si faca loc in minte.

Fiecare este frumos in felul sau. Trebuie sa cunoastem uratenia, pentru a aprecia frumusetea, insa nu avem dreptul de a identifica uratenia, de a spune ca acela sau aceea este urata. Nu avem dreptul acesta de a nomminaliza oamenii in: urati si frumosi. Nu exista oameni urati.

Trebuie sa incerci macar

Iarasi, un capitol semnificativ pentru cartea Ramonei este acela dedicat castigului de pe urma incercarii propriu-zise. Suntem mult mai castigati daca incercam sa slabim. Castigam jumatate din drum, daca alegem sa incercam. In schimb, pierdem orice sansa de a ne schimba viata, atata vreme cat nu incercam. Nu trebuie sa traim cu regrete, ele nu tin de cald, nu ajuta la construirea imaginii personale, ele ne fura linistea si echilibrul interior.

40 de kilograme in minus

Intr-un an si sase luni de zile, Ramona Badulescu a reusit sa de-a jos 40 de kilograme. A slabit vrand asta. Dorindu-si sa se vada cat mai slaba, inamarmandu-se cu multa ambitie, fiind sincera cu ea insasi, fara sa-si nege poftele, a reusit sa slabeasca.

A fost mereu o pofticioasa, a poftit la alimente grase, asta si-o recunoaste, insa a inteles ca un regim care le baneaza, nu o va putea ajuta. De aceea, si-a adaptat stilul de viata la nevoile sale.

A mancat dulciuri, fripturi, fast-food, din ce in ce mai putin, a continuat sa creada in ea, a mers mai departe, iar acum se afla la jumatate din drum. A dat jos 40 de kilograme, si poate sa mai dea jos.

Nu a renuntat la ceea ce a poftit dintotdeauna, pentru ca a observat ca nu exista nicio metoda buna de a oprima, de a controla creierul, mai intai de toate. Asa ca, a mancat din toate mult, pana s-a saturat, apoi, in timp, a micsorat portiile, si a constat marea schimbare.

Filosofia Ramonei este ideala pentru aceia comozi din fire, aceia care, mai tot timpul, isi spun ca sunt grasi, ca asa vor muri, ca nu au noroc, nicio sansa sa schimbe ceva. Lor, Ramona le adreseaza aceasta carte, care vine cu sfaturi utile, cel mai important dintre ele: poti sa slabesti daca vrei. Apoi, intelegandu-ti poftele, adica slabiciunile, le intelegi, nu le blamezi, ba, chiar incercand sa mananci tot mai putin, adica azi o felie de pizza, peste o vreme, doar o inghititura etc, vei reusi sa slabesti.

Cu alte cuvinte, increderea in sine, vointa, ascederea la un stil de viata nou, obiectivele realizabile ( nu de genul sa slabesti 3 kilograme peste o zi) sunt asii din maneca, in lupta cu kilogramele in plus.

Cartea costa 24 de lei si a aparut in cadrul editurii Nemira, acesta gasindu-se si online.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com