contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Stevie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Incep cu un avertisment (nu advertisment, noul cuvant desoperit de capetele seci din marketing), nu e nimic aranjat artistic, nu e mancare cu carne, e o mancare a saracului, o amintire din copilarie, daca vreti sa faceti misto ca arata naspa, sa fiti iubiti.

Slide1

Dar mai intai, priveliste de la geam, este superb afara, tot pasaretul si-a tras ciripitul in aer, e chiar misto.

Slide2

Revenind la steviile noastre, am rugat doamna care face curatenie la bloc sa imi aduca oua proaspete si mi-a venit si cu o plasa de stevie, oroare sa cureti atata stevie dar mi-a troznit o idee. Am spalat-o la gramada, era spalata deja, deci nema fir de pamant si, fara sa o curat de cotoare, am indesat-o in oala mare, in apa cu sare.

Slide3

Aberant, o sa ziceti, ba deloc, mi-a scutit timp si nervi, dupa ce am scurs si rait frunzele, in momentul in care le-am luat la tocat, cozile „nervoase” ieseau de la sine dintre frunze, efectiv a fost o joaca de copil sa le aleg si sa le toc, oricum cand le-am inabusit s-au inmuiat si coditele fragede. Cele mai indaratnice au ramas deoparte si le-am tocat separat, apoi le-am pus la mancarea cainelui.

Acum indiferent cum curatati stevia, treaba voastra, eu o sa va spun cum am facut mancarea, cum o facea o vecina a mea careia ii dadeam tarcoale in copilarie, pentru ca gatea mereu ce nu imi facea mama, inclusiv stevia din asta.

Stevia oparita in apa cu sare si scursa, am pus-o in putin ulei (e mai buna in unt, dar stiam ca o sa o mananc si rece) cu niste fulgi de ceapa (nu e musai). Cand s-a inmuiat cat sa se zdrobeasca usor cu lingura, am pus suc de rosii. La final am adaugat usturoi si am spart un ou proaspat primit odata cu buruiana.

Slide4

Stiu, erau mai bune niste costite sau pulpe cu cartofi, dar pentru mine asta e o amintire din copilarie, am mai avut si niste mamaliga rece, dumnezeiesc.

Slide5

Fireste ca se poate varia, cu lapte, cu smantana, cu rantas, cu blabla, mi se falfaie, eu din asta aveam chef, deci, vorba chinezului: dig in.

Slide6

Se vede ca ouale sunt „culese” de dimineata. Bunaciune.

rororo