contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mâncare Sănătoasă: Peşte şi Legume La Abur

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De la Chef Tummy, proful de cooking thailandez, am aflat despre steamer. Îl foloseam tot timpul pe insulă ca să pregătesc peşte, însă de când m-am mutat în Chiang Mai l-am neglijat în favoarea mult doritului şi regăsitului cuptor. Şi peştele a decăzut din drepturi, luându-i locul pentru o vreme (cam lungă) muşchiuleţul de porc.

Am revenit pe calea cea bună, ieri l-am scos din dulap şi după ce l-am şters de praf, l-am pus la treabă: red snapper cu morcovi şi conopidă. Simplu, sănătos şi extrem de gustos. 

Pătrunjel, coriandru şi usturoi în burtică pentru arome fine.

Aproape că mi-a fost milă de el ce cuminte stătea. Nu că aş fi preferat să mişte.


Ce m-a învăţat profu' despre peşte:
- ca să fiu sigură că e proaspăt, trebuie să îi verific ochii - să fie limpezi, nici urmă de abureală - şi branhiile - să fie roşii sângerii, niciodată negre, gri, violet.
- să pun plantele aromate în burtă, cum vezi mai sus, pentru că aşa se distribuie cel mai bine mirosul şi gustul.
- să îl gătesc cu tot cu aripioare pentru că ele sunt cel mai bun indicator că peştele e gata - momentul X se identifică prin smulgerea aripioarei: se desprinde imediat, e vremea să stingi focul; nu se lasă uşor dusă de lângă stăpân, mai laşi câteva minute la abur.

Micuţul din imagini a fost servit cu cel mai bun mujdei pe care l-am făcut vreodată - usturoi frecat bine cu ulei de măsline şi sare, amestecat apoi cu smântână groasă şi pătrunjel tocat mărunt. 

Mai sănătos de atât ar fi fost să ronţăi legumele crude, da' ce sunt eu, iepure?