contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


IMG_7951
Si uite asa ca a venit vremea sa imi iau si eu inima in dinti si sa incep sa pun bunatati la borcan. Cum in viata mea nu am facut compot, marmelada, dulceata, zacusca sau muraturi, am inceput operatiunea cu inima cam stansa. Am pus doar un singur kilogram de caise si alea mai uratele, pe principiul macar sa nu fie asa risipa daca o dau in bara.
Nu am plecat singura la drum si am avut cu mine si cartea Sandei Marin, inspirat cadou primit de ziua mea.
IMG_7957
Dar uite ca pana la urma a iesit minunea si m-am procopsit cu doua borcanele de marmelada colorata si aromata care abia asteapta sa fie servita.
IMG_7940
Ingrediente
1 kg de caise
500 gr de zahar
Se scot samburii din caise si se pun intr-un vas smaltuit, cu tot cu coaja.
IMG_7915
IMG_7916
Se adauga zaharul si eu am adaugat si cam 150 ml apa, panicata fiind ca pana lasa zeama caisele sa aiba in ce fierbe licoarea.
IMG_7918
Si l-am lasat molcom sa fiarba si sa fiarba pana a inceput dulceata sa se lege.
IMG_7920
IMG_7923
No, daca ridicati ca mine din sprancene la expresia "sa se lege dulceata", hai sa va spun cum sa aflati daca s-a savarsit minunea.
Luati o farfurioara si puneti-o la congelator sa fie bine racita. Cand vedeti ca marmelada incepe sa aiba o consistenta mai compacta, puneti o lingurita de marmelada in farfurioara racita. O mai lasati un pic sa se raceasca si apoi incercati sa o despartiti. Perfect nu o sa se desparta ca am fiert caisele in coaja, dar daca reusiti sa faceti doua movilite care nu curg inapoi, atunci e legata marmelada.
IMG_7929
Cand e gata puneti marmelada in borcane usor incalzite in cuptor si se lasa sa raceasca. Le inchideti abia dupa ce marmelada a racit de tot.
IMG_7958


Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com