contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu Pentru Revelion

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Se spune ca de Revelion trebuie sa mananci peste, ca sa fii in noul an precum pestele prin apa. Anul sa fie usor, lin, sa te simti ca un peste in apa. Si-atunci, incercand aa respect traditia, m-am gandit la un meniu care include cateva preparate din peste. Ce este minunat la acest meniu, este faptul ca, fiecare reteta are o istorioara a ei, te poarta intr-un capat de lume, te duce apoi intr-altul, este un intinerar.

Salata mixta cu file de calcan

Aceasta reteta socheaza prin exuberanta, prin jocul de culori, arome, combinatia nemaiintalnita. Este ceva aparte, ideal pentru o seara spectaculoasa.

Pentru 2 portii aveti nevoie de: 170 de grame de file de calcan, 255 de grame de salata verde, fara de care meniul nu ar fi gata, este pata de culoare care completeaza salata, confera un iz fresh. Pe langa acestea mai aveti nevoie de: 130 de grame de muguri de fasole incoltita, 1 ardei rosu mare, taiat felii, 1 ardei verde mare, taiat in fasii inguste, 35 grame de morcov, dat pe razatoare, 120 de grame de boabe de struguri, fara samburi, 1 lingurita cu ulei de malsine virgin, 2 lingurite cu suc de lamaie si 2 linguri cu busuioc proaspat, tocat maruntel.

Se pune ulei intr-o tigaie si se prajeste calcanul in uleiul incins, dar doar 2 minute. Se amesteca salata verde cu mugurii de fasole, ardeii, morcobvul si boabele de struguri. Ingredientele pentru dressing se amesteca, se toarna peste salata, deasupra salatei se asaza calcanul, pe farfurie, sau direct pe peste, se asaza busuiocul proaspat.

Cheviche peruan

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 160 de grame de file proaspat de peste alb, 1/2 de ceapa medie, tocata marunt, 1/2 de portocala, 1 lime, 1/2 de lingura cu maghiran proaspat, tocat marunt, 1 lingura cu ulei de masline extravirgin, indulcitor de stevie, un strop de sos Tabasco, 115 grame de ridichi taiate felii, mijlocul unei laptuci, sare si piper negru macinat proaspat.

Se spala pestele, se inlatura pielea, se taie carnea in bucati mici, se adauga ceapa. Se toarna sucul de la portocala si de la lime peste fileul de peste, se acopera cu un capac. Dressingul se lasa la rece, in frigider, daca este posibil, o noapte intreaga, insa nu mai putin de 6 ore. Dupa ce a trecut timpul necesar, se adauga plantele aromatice, uleiul de masline, sosul Tabasco, se mai lasa o ora asa, la rece.

Laptuca se desprinde, frunzele se pun pe 4 farfurii, pe marginea farfuriilor se pot pune pentru decor ridichi si felii de lime. In mijlocul farfuriilor, vor fi asezate bucatile de peste.

Inghetata cu ananas si portocale

Pentru patru portii aveti nevoie de: 4 bucati de ananas, 4 portocale mijlocii, doar felile, putina inghetata de vanilie cu putine grasimi, cat pentru 4 portii, nu mult. Ananasul se taie in 4 bucati egale, se pune cate o bucata de ananas in cele 4 farfurii, peste acestea vin portocalele, iar la final stropul de inghetata. Pentru mai multa culoare si savoare, se poate adauga o frunza de menta pentru fiecare portie, sau bucatele rase de ciocolata neagra sau amaruie, pentru ca au mai putin zahar.

Pofta buna sa aveti si sa va fie noul an cel mai bun de pana acum. La multi ani!


Filed under: Alimentatie sanatoasa Tagged: alimente alcaline, alimente bogate in calciu, alimente bogate in fier, alimente bogate in proteine, alimente bogate in zinc, alimente care contin fier, alimente care ingrasa, alimente care nu ingrasa, alimente sanatoase, bucataria peruana, bucataria romaneasca, calcan, cheviche, creveti, fruct de cactus, fruct de catina., fruct de noni, fruct exotic din palmier, fruct goji, fruct kaki, Fruct mango, Fruct noni, fructe de catina, fructe de mare retete, fructe de paducel;fructe care ingrasa, fructe de padure, fructe de soc, fructe de toamna, fructe exotice, fructe goji, fructe si legume de toamna, incghetata cu banane, inghetata amicii, inghetata calorii, inghetata de casa, inghetata de ciocolata, inghetata de vanilie, inghetata delta, inghetata ingrasa, inghetata polar, inghetata prajita, mancare chinezeasca, mancare de cartofi, mancare de ciuperci, mancare de conopida, mancare de fasole, mancare de gutui, mancare de mazare, mancare de post, mancare de praz, mancare de vinete, meniu revelion, nutritie celulara, nutritie copii, nutritie corecta., nutritie culturism, nutritie echilibrata, nutritie sanatoasa, nutritie si dietetica, nutritie si remodelare corporala, nutritie sportiva, peste cu legume, peste cu legume la gratar, peste la cuptor, peste la cuptor cu legume, peste la gratar, peste marinat, peste novac, peste pane, peste prajit, retete cu pui, retete culinare, retete de mancare, retete de prajituri, retete de slabit, retete prajituri, retete pui, somon, traditii romanesti, traditii si obiceiuri romanesti


Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com