contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Milch Schnitte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema de lapte:
- 200 ml. frisca
- 175 g. lapte condensat
- 100 ml. lapte
- 6 g. gelatina
- 1 lingura, doua de miere
- esenta vanilie

 

 

Mod de preparare:
Batem galbenusurile cu zaharul; adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Incorporam si restul de albus.
Se coc 2 foi/blaturi, separat, in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.
Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe -se distrug proprietatile) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea.
Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.
Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore pana se intareste, dupa care o feliem si servim cu maaare pofta!!! :)))
...prima data cand am incercat minunatia de reteta, am facut-o sub forma de tort (intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm) dar cum imi doream s-o vad si feliute, feliute :P ...am facut-o, dupa cum vedeti, si sub forma de prajitura:





...am uitat sa zic ca blatul se poate insiropa...ori cu sirop de zahar ars, ori cu cafea cu lapte...sau chiar cu zeama de la compotul preferat :P
Plus ca puteti jongla si cu crema, adica mai clar spus: o puteti dubla!!! :))) ..caci e nemaipomenita, intr-adevar...un deliciu pentru copii!
Reteta preluata de la Paula M.

 

 

Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com