contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Toblerone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




 Pe vremea lui Ceausescu, nasul parintilor mei era sofer de tir. Traversa multe tari si aducea lucruri de care noi ne minunam cu voce tare. El, Dumnezeu sa-l ierte, ca a murit tanar, ne-a facut cunostinta cu ciocolata Toblerone. Cred ca era prin '83-'84. Ne-a spus ca e cea mai buna ciocolata din lume. Copil fiind, am retinut acest lucru si mi-am tatuat acest nume in minte. Tarziu de tot, dupa niste ani, am avut din nou ocazia sa mananc aceasta ciocolata care contine nuga, migdale si alune. Mereu in aminteam de primul moment, atunci cand am savurat-o pentru prima data.
Iar cand am vazut aceasta reteta minunata la prietena mea, Loredana Bender, va dati seama ca nu am rezistat sa nu le prepar.  Multumesc mult, Lore, mi-ai readus in minte oameni, locuri si gusturi dragi <3 <3 <3
Si trebuie sa-i multumesc si prietenei mele, Ramona, pentru inimioarele de zahar!!  <3 <3 <3
De-abia am asteptat sa le folosesc. Si ce moment mai potrivit ca acesta, ca  tot se apropie Valentine's Day, nu-i asa? ;-)

Pentru 12 bucati
Ingrediente:
200g ciocolata alba Toblerone(2 pachete),
90g unt,
4 oua,
 25g cacao neagra,
70g zahar brun,
100g faina,
2 lingurite praf de copt Dr.Oetker.
Pentru ornat:
inimioare de zahar Dr.Oetker,
200g mascarpone,
100 ml frisca lichida,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker.
Mod de preparare:
Prima data topim 100g de ciocolata impreuna cu untul pe bain-marie si amestecam pana se topeste untul.
Separam galbenusurile de albusuri.
Mixam galbenusurile cu zaharul brun -eu l-am macinat- circa doua minute.
 Se toarna crema de ciocolata peste oua.
 Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi le incorporam treptat in crema de oua, amestecand cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat spuma si se pun peste crema, amestecand usor, de jos in sus, pana la incorporarea completa.
 
Tapetam tavile  de muffins cu unt sau cu hartiute speciale.
 Turnam compozitia in formele pentru muffins, doar 3/4 din forma, si bagam tavile in cuptorul preincalzit,  la 180 de grade C pentru 8 minute!!! Nu mai mult, atentie!!
 Se rupe in 12 bucati ciocolata ramasa, scoatem tavile din cuptor si punem in centru  fiecarui muffins o bucata de toblerone.
Se baga tavile din nou la cuptor pentru 12 minute. Nu mai mult, din nou atentie si ochii pe ceas!
Se lasa sa se raceasca in tava.
Ornarea: Frisca lichida se bate spuma si se adauga treptat mascarponele si zaharul pudra. Se pune compozitia intr-un posh si se alege un tui stea si se orneaza muffinsi reci. Se presara inimioarele de zahar. Se pastreaza la frigider.
Nu, ciocolata din interior nu curge, ca le-am lasat cu doua minute mai mult :P

Sunt delicioase!!


Loredana si Ramona-va imbratisez <3 <3 <3