contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa(de Post)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 cana zahar tos
-1/2 cana ulei
-1 cana apa minerala
-2 cani faina
-1/2 borcan dulceata sau gem(de care aveti)..eu am pus de caise..
-1 fiola esenta rom
-putina razatura lamaie+portocala
-1 plic praf copt
-putin sare
-2 -3 linguri de cacao..
Este important sa masurati cu aceeasi cana ingredientele.
Mod de preparare:
Este o prajitura simpla..si rapid de pregatit,de asemenea poate fi, un desert ideal pentru o zi de post.
Intr-un vas pentru mixer,punem apa,uleiul,dulceata/gem,praful de sare,zaharul,esenta de rom si razatura de lamaie...mixam bine compozitia,iar faina o amestecam cu praful de copt si cacao,....adaugand-o treptat in vasul cu restul ingredientelor..
Tapetam o tava cu hartie pentru copt..sau..in lipsa acesteia...ungem tava cu pensula cu ulei...apoi presaram faina...si scuturam tava ..
Se pune tava la cuptor pentru 30-40 minute..in functie de tipul cuptorului..
Se lasa sa se raceasca..dupa care o portionam in patrate..
Acum,in functie de preferinta se poate decora cu zahar pudra...sau sa faceti o glazura rapida din:
-200 gr zahar pudra
-3-4 linguri apa fierbinte
-1 lingura ulei
-2 linguri de cacao,prevede reteta,(eu am pus foarte putina cacao,o lingurita mica)..nu am vrut sa fie prea inchisa la culoare,pentru a se diferentia de blatul cu cacao..
Se amesteca zaharul cu cacao,se pune si lingura de ulei...,turnam putin cate putin,din apa fierbinte..se omogenizeaza  bine.. puneti apa,pana glazura devine manevrabila..si numai buna de intins pe blat..
Da,da...a disparut una ..intre timp..inainte de a pune glazura...:))
Astea sunt pentru voi.:))..dorindu-va sa aveti un weekend minunat...(eu m-am pricopsit cu o viroza,cum n-am avut niciodata pana acum..asa ca..numai minunat nu va fi...:)..)..voi insa...profitati de zilele astea cu soare..ca, se pare.. de luni,se intoarce iarna ...:D

Articol recomandat de danasb.blogspot.com/