contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negrese (brownies) Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragilor, voi stiti foarte bine ca reteta de negresa de post troneaza cu succes de ceva timp (de mult, de fapt :P) pe blog, dar reteta de negresa cu ciocolata, simpla, sau decadenta, cu sos de ciocolata, nu :))
...asta pana acum, cand iata, va ademenesc cu aceasta negresa, in aparenta neatragatoare (am si pozat-o eu in graba, si pe acelasi coridor intunecat :D) dar cu un gust surprinzator, catifelat, de ciocolata :)
Voi reveni zilele astea si cu alte delicioase variante, dar prima data va rog muuult: incercati aceasta reteta de brownies, "de baza" sa zicem :P, foarte usor de preparat si rapida, menita sa satisfaca toate gusturile!!!
Ingrediente:
- 200 g. unt
- 120 g. ciocolata amaruie sau cu lapte
- 320 g. zahar
- 4 oua
- 100 g. faina
- 2 lingurite (rase) praf de copt
- 100 g. ciocolata (alba, neagra sau cu alune) taiata bucatele
- sos de ciocolata pentru decor (optional)

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Tapetati cu hartie de copt si ungeti cu grasime (unt/margarina) o tava de copt (20x30 cm).
Topiti la bain-marie, sau la microunde, ciocolata (120 g.) rupta in bucatele impreuna cu untul.
Bateti ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa;  incorporati faina si praful de copt (ambele cernute), bucatile de ciocolata (100 g.) si amestecati usor, cu o spatula, pentru omogenizare.
Turnati compozitia in tava si lasati negresele in cuptor timp de 30-35 de minute.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava timp de cca. 10 minute, apoi taiati-o bucati si puneti-le pe un gratar metalic, sa se raceasca complet.
Serviti negresele simple sau cu sos de ciocolata!!!!! :)
P.S. O alta idee grozava aveti aici: Negrese cu ciocolata Toblerone ;)
P.P.S. Aveti grija sa nu coaceti prea mult negresele!!! Acest tip de prajitura trebuie sa aiba o crusta deasupra, insa mijlocul trebuie sa ramana moale si usor cremos.