contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Duamna, Da.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am fost la sat. O zi intreaga. M-am dus la arteza gimineata, in jur de 7, si o inceput vecina M. sa-mi turuie despre unu', altu', pana am decis s-o stopez. Din duamna nu m-o scos, in conditiile in care aveam pe mine pulover de lana peste pulover de lana, geaca de pinguin si caciula tip clabat, cei mai jerpeliti blugi (ca sa nu zic rupti in cur), ai mai tufliti si sparti bocanci si fara botox, c-asa-i la sat. Vecina M. m-o intrebat pe final daca domnu' (wtf??) ii bine. I-am raspns ca da. 

Dupa aia, o venit domnu' S. sa-i aduca laptele la buna-miu. Am devenit, desigur, duamna, din nou, in timp ce spalam niste blide cu apa tapana din voret. Daca la vecina M. n-am avut reactie, ca m-o luat prin surprindere, lui i-am zis sa nu mai ma cheme duamna. S-o ris, m-am ris si io cu el. Am ramas insa o duamna, desigur.

Dupa aia, o vinit domnu' T. sa-i taie lemnele lu' vecina L. de peste drum. I-o zis la buna-miu sa-i dea o capra, numa' sa nu fie cu tri iezi. Mi-o tucat mana, timp in care m-am transformat iarasi in duamna. Am depasit cu bine momentul. Noroc ca eram spalata pe maini. Domnu' T. o mai zbierat o data la mine pe drum, cand ma duceam sa pozez niste gaste, "duamna, tot cu Basescu ii mosu'?", "nu" zic, "acu' ii cu Iuliana Tudor". Apoi, ca sa ne fie clar, "duamna, tot cu Iuliana Tudor ii mosu'?". Tot.
Am si poze. E cam dezolant p-acolo, dar chiar ma gandeam ca poti scoate poze destul de faine cu un aparat bun. Eu, cu sapuniera.

Domnu' T. si domnu' V., adica buna-miu.

In apa asta chiar ma scaldam in cinereta. Bine, nu arata asa.





De pe vremea lu' Ceausescu.




In asta chiar o fost piper intr-o vreme mai buna, o tin minte.



E o sagila de felul ei, nu va ganditi la prostii, desi poa' sa fie multifunctionala.

A meu o fost.

Nu am inteles exact cum vine treaba. Cred ca ei stiu ceea ce io nu stiu, anume ca mi-s maritata, nora, plm. Altfel, de ce-as fi duamna, nu? Adica am aflat ca si buna-miu isi mai viziteaza cuscra din cand in cand. Pe de alta parte, mi s-o adus aminte ca-n sinea mea am ramas o mare duamna, o mare sensibila, ceea ce stiu si eu de vreo cativa ani, dar am mai uitat de cateva ori. 

O fost o zi misto de tot, care face ca toate celelalte cacaturi halucinanate din viata de zi cu zi sa devina irelevante. N-am sa inteleg niciodata cu ce drept le stiu unii pe toate, atata timp cat eu nu obisnuiesc sa ma cac in libertatea nimanui. Mi se pare esential sa-nveti sa respecti spatiul si intimitatea celui de langa tine, altfel, te transformi. Mai mult nu zic, ca blogu' asta nu-i locul potrivit, s-asa am deviat destul. Sanatosi sa fim, ca restul vine de la sine.
Si un filmulet foarte scurt :).