contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O-nceput 2012 :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buna dupa-amiaza de an nou! Mi-s inca usor zabauca, dar am de gand sa ma tratez cu niste varza murata si gogonele, caci am facut excese in ultimele 2 zile. Rapid, asa, o selectie cu ce am avut pe masa si mai avem inca. Nu am facut enspe mii de feluri, nimic sofisticat, dar bun. Sarmale, desigur, coapte in oala de lut de la Marginea, excelente. Le-am copt in straturi, cu varza dulce, afumatura si rosii de la borcan, puse in vara.


Pasta de masline, cu care am umplut castraveti si rosioare, ca anul trecut. 


Pasta de linte cu un pic de sfecla si usturoi, o mers fain cu somon si hrean cu smantana, aspru si foarte bun. 

O banala salata de cartofi, praz, masline si ardei, plus maioneza de legatura. Am facut si forme din astea, o fost buna. 


Am mai avut pogacele cu jumari, e prima data cand fac. Cred ca am intins prea subtire aluatul, nu s-or inaltat chiar cum vroiam, dar s-or mancat cel mai repede. Tot de rontait, clasicele saleuri din aluat fraged cu untura si branza, suprinzator de bune, desi mie de obicei mi se pare redundante. Mi-or iesit cum trebuie. 



O mai fost o crema de branza cu sfecla si hrean (branza Fagaras + smantana dulce pentru fluidizare, sfecla si hrean rase fin si sare), nu mai este. Foarte buna si de un roz tare misto, o sa mai fac. Am facut si salata de fasole cu slanina si ceapa coapta, ca aici

Am rulat si niste bucati de curcan, dezosate initial, unse bine cu pasta de usturoi, sare, boia si un strop de ulei, impanate cu slanina afumata, legate strans si lasate la frigider de pe-o zi pe alta. Apoi le-am copt cu vin. Noua ne place tare mult, e practic un mezel de casa, se merita sa dezosezi niste pulpe pentru rezultat. 



In rest, stollen si Christmas cake de dupa Craciun si un tortulet care mi-o tocat nervii capului, dar consider ca am mai invatat cate ceva despre torturi, pe care le fac extrem de rar. Cine stie, poate ma apuc. La gust e foarte bun, am facut blat de pandispan cu cacao si cremele astea doua, insa cu aroma de migdale si portocala. In rest, oarecum neprezentabil, dar se mananca. A, si niste cosulete cu lemon&orange curd si fructe, bune. Nu mai arata ca-n prima zi, asta e. 



Va doresc sa aveti un an fara apocalipse, suprize si alarme neplacute, vorba cantecului. Sa fie plin cu cadouri de mult asteptate si zile optimiste, sanatate si oameni buni. In rest, ne descurcam noi :).