contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Verdeata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un organism somnoros, de dimineata, vrea alimentat cat de repede este posibil. Deaceea, acel organism, pledeaza pentru gustarea care presupune o rapditate supersonica de pregatire. Dar. Un ochi odihnit dupa o noapte buna de somn vine in contradictie cu restul organismului. Deci, se cade sa fie impacati toti. Adica trebuie facut ceva cu oua, dar sa nu fie niste banale ochiuri prajite. Noroc ca in frigider mai era cate ceva.
Asa ca, din infinitatea produselor care poate exista intr-un frigider aproape gol, Povestelnicul a scos tot:
5 oua de gaina
1 legatura de cozi de ceapa verde
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 lingurita de curcuma (turmenic)
1/2 lingurita de piper negru praf
1/2 lingurita de sare
200g spanac dezghetat (daca proaspat nu este)
100g de parmezan dat prin razatoare
omleta cu verdeata

Ouale le-a stricat intr-un bol, verdeata a tocat-o, iar spanacul, dupa ce s-a dezghetat, l-a scurs de apa. Daca avea proaspat – spanac proaspat toca si punea.
omleta cu verdeata

Dupa asta, toate, inclusiv mirodeniile, le-a pus peste oua si le-a amestecat bine cu o furculita (telul s-ar cam fi inglodat in toata substanta aceasta vascoasa).
omleta cu verdeata

Apoi, sufleteste, a turnat uniform totu produsul obtinut in rezultatul dubioasei alchimii, intr-o tigaie meseriasa (din acelea care fac minuni, fara ulei). Partea de desubt, la foc mediu, s-a prajit putin, cam 5 minute. Miscarea urmatoare a fost minuirea dibace cu a doua tigaie pusa cu gura in jos peste prima, si intoarse ambele la 180 de grade in jurul axului format de cozile ambelor tigai. Astfel partea necoapta a nimerit la fundul tigaii cu numarul doi. Daca mai avea o mana, Povestelnicul va arata si poze.

Timp in care astepta sa treaca inca 5 minute, el a dat prin razatoare ceva parmezan.
omleta cu verdeata

Apoi, l-a imprastiat frateste peste potentiala omleta.
omleta cu verdeata

Dupa, cu o spatula a pliat omleta in jumatate, a pus un capac, si a asteptat un minut sau doua sa se topeasca branza. Omleta a iesit imparateasca.
omleta cu verdeata

Mai rar asa inceput de zi. Voua, Povestelnicul va doreste pofta mare si curaj in noi incercari culinare.
omleta cu verdeata